You are currently viewing Spenótos csirke „fasírt” recept

Spenótos csirke „fasírt” recept

A mai ketogén recept spenótos „fasírt”.  Azért teszem idézőjelbe a fasírt szót, mert sem kenyeret sem tojást nem tartalmaz. De a formája miatt ez jutott eszembe. Kommentben jöhetnek a jobb elnevezések. :) 

Hozzávalók

  • 1/2 kg csirkemellfilé
  • 4 golyó fagyasztott leveles spenót
  • 2 gerezd fokhagyma vékonyra karikázva
  • kókuszolaj vagy étolaj (a sütéshez)
  • olivaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A felkarikázott fokhagymát kevés olivaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felolvasztott spenótot és addig pároljuk, ameddig a leve elforr. Sóval, borssal ízesítjük. Ha elkészült, langyosra hűtjük.

A csirkemellet feldaraboljunk, de csak annyira, amennyire a késes aprítógéphez (blender) szükséges. A késes aprítógépbe beletesszük a csirkét, hozzáadjuk a langyos spenótot és 2-3 evőkanál olivaolajat, majd egyenletes, krémszerű masszává vagdaljuk, pürésítjük.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat a sütéshez. Vizes kézzel megformázzuk a „csirkepürét” és a forró olajban kb. 5 perc alatt kisütjük.

ketogén recept – spenótos fasírt

Itt tudsz feliratkozni a frissítésekre és az új receptekre.

Én is utálom a spam-et, ezért soha nem küldök.