You are currently viewing Ketogén cukormentes zselés szaloncukor

Ketogén cukormentes zselés szaloncukor

Ketogén cukormentes zselés szaloncukrokat készítettem 👩🏻‍🍳 Juhuuu!Kezeket fel, ki imádja annyira, mint én? 🙋‍♀️Tudom, tudom… még van egy hónap karácsonyig 🎄✨ De minden évben kikaptam, hogy az ünnepi receptek nem jutnak el hozzátok időben.Szóval úgy döntöttem, idén megjavulok. 😇 Vagy valami hasonló… 😅🤣Minden esetre idejében megpróbálom elérhetővé tenni a karácsonyi készülődéshez szükséges recepteket. Ez itt most igazából 3 az egyben recept lesz. Egyszerre és külön-kölön elkészítheted. Mindegyik ketogén és cukormentes. Még nem néztem utána, hogy idén milyen áron knűlják a boltokban a cukormentes és a ketogén diétába illeszthető szaloncukrokat, ez igaz, de majd látni fogod, hogy ezek tényleg filléres megoldások.Nekem van szilikon bonbon készítő formám, én ezzel csináltam, de ha neked nincs, ezért nem kell beszerezned (elég macerás amúgy találni), egy kisebb dobozba is öntheted a zseléket. otána pedig felkockázhatod. Persze akkor nem lesz ilyen csinos a formája, viszont ugyanúgy ketogén és cukormentes marad. 😅 Utána pedig ha megtetszik, ráérsz megvásárolni a szilikon formát.A mennyiségeket nyugodtan többszörözd, ha nem bonbon formával dolgozol majd.

Cukormentes málnás zselés ketogén szaloncukor

Hozzávalók
40 ml cukormentes málnaszörp (nálam Mautner Markhof)
1 csapott teáskanál zselatinpor (pl. Horváth Rozi)
4-5 szem málna

Cukormentes narancs-maracuja zselés ketogén szaloncukor

Hozzávalók
40 ml cukormentes narancs-maracuja (nálam Mautner Markhof)
1 csapott teáskanál zselatinpor (pl. Horváth Rozi)
1 szelet narancs húsa, felkockázva (a fehér részeket letisztítva)

Cukormentes narancsos-kávé zselés ketogén szaloncukor

Hozzávalók
40 ml kávé (lehűtve, a kotyogósból)
1 „bogyó” édesítő
1 csapott teáskanál zselatinpor (pl. Horváth Rozi)
1 csepp vanília aroma
1 szelet naracs leve és a héjából az olaj kinyomkodva

Elkészítés

A fenti három íz szerinti hozzávalókat – a gyümölcs darabok kivételével – kimértem, egy kis befőttesüvegben simára kevertem, majd 1-1 percig JET fokozaton melegítettem, hogy felforrjon. Ezt követően fecskendő segítségével betöltöttem a szilikon bonbon formákba és a gyümölcsösökbe beletettem a gyümölcs darabkákat. Pár perc alatt szobahőmérsékletűre hült, ezután még fél órűra betettem a hűtőbe.

Amikor teljesen megszilárdult, éles késsel elválasztottam a forma falától, majd egyenként kinyomkodtam és sütőpapírra tettem.

(Ha nincs bonbon formád, töltsd egy egyenes oldalú műanyag dobozba a „főzeteket” és ha megszilárdult éles késsel fel tudod kockázni)

Amíg a zselék a hűtőben voltak, gőz fölött megolvasztottam egy 80 grammos tábla cukormentes étcsokoládét (kb. 50 fokra melegítettem hogy ne essen szét és ne olvassza meg a zseléket). Ebbe az olvasztott cukormentes csokoládéba egy villa segítségével egyenként bemártottam, majd sütőpapírra tettem kihülni. (Ha van süteményrácsod, akkor inkább használd azt, nekem sajnos még nincs)

Mivel egyszerre háromfélét csináltam, azért hogy ne keveredjenek össze, a málnás tetejére picike málnát, a narancsos tetejére picike narancshéj darabkát tettem.

Terveztem, hogy készítek csomagolást is, de annyira gyorsan elfogyott, hogy azt ki sem tudtam próbálni. 😅

De sebaj, majd a következő körnél.

Hamarosan mutatok további cukormentes ketogén szaloncukor és sütemény recepteket. Ha biztos akarsz lenni, hogy nem maradsz le, iratkozz fel a blogértesítőre alább