erre figyelj intulinrezisztencia esetén

Ha inzulinrezisztens vagy, ez a videó neked készült

Ha inzulinrezisztens vagy, esetleg a családodban érintett valaki, és érdeklődsz a Jóízű Karcsúsodás program iránt, ez a videó neked készült.

Számos kérdés érkezik hozzám arról, hogy különböző egészségügyi állapotokkal vagy krónikus betegségekkel belevághattok-e a Jóízű Karcsúsodás programba, illetve, hogy ilyen esetekben mikre kell figyelni. 

Szeretném, ha ezekre a kérdésekre hiteles válaszokat kapnátok, ezért Dr. Kéri Ildikóval készítünk egy videó sorozatot, ahol igyekszünk témánként megválaszolni az összegyűlt kérdéseket.

Ebben a videóban a témánk az inzulinrezisztencia. Ha megnézed, ezekre kérdésekre találsz válaszokat:

  • Mi az oka annak, ha nem tudsz jelentős fogyást elérni a 160g szénhidrátot tartalmazó diétával?
  • Meg lehet-e szabadulni az inzulinrezisztenciától?
  • Ha inzulinrezisztens valaki, mire kell figyelnie?
  • Mi a helyzet akkor, ha gyógyszert szed valaki inzulinrezisztencia miatt?
  • Szabad-e alkalmazni a Jóízű Karcsúsodás programot annak, aki inzulinrezisztens?
  • Le fog-e esni a vércukrod?
  • Mi a helyzet akkor, ha inzulinrezisztencia és pajzsmirigy alul működés egyszerre áll fenn? 

Beszélgetőpartnerem Dr Kéri Ildikó

30 éve dolgozik orvosként. Intenzív osztályon és aneszteziológusként kezdte, később dolgozott 1 évig alternatív gyógyászati rendelőben. Ezután  újra kórházi munka következett , sürgősségi osztály. Ebből volt olyan, amikor párhuzamosan dolgozott két különböző sürgősségin is.  A következő projekt egy új sürgősségi osztály felállítása és elindítása volt, ott már osztályvezetőként is dolgozott. Jelenleg – lassan 5 éve -háziorvos, ezzel párhuzamosan  visszajár dolgozni a sürgősségi ellátásba.

Mindezeken kívül komplex  alternatív gyógyászati diplomával is rendelkezik, ezen belül  étrendkiegészítőkkel, gyógynövényekkel, alternatív fizioterápiával  foglalkozik jelenleg .

És mivel a tanulást sosem hagyja abba: hagyományos kínai orvoslást tanul.

Ketogén hedonista

Seres Andrea 
Ketogén Hedonista
Nemzetközileg Akkreditált Keto Táplálkozási Tanácsadó
Professzionális táplálkozási szakértő

certificate-professional-nutritionist

Rea vagyok, Ketogén Hedonista

Régebben csak sima hedonista voltam, súlyos tészta és kenyér függőséggel. 🙂 

Mielőtt a ketogén módszerre rátaláltam, mindenféle diétát kipróbáltam a káposztaleves kúrától a kaloriák számolgatásán át, a „csirke-rizs” testépítő étrenden keresztül a paleóig, étel helyettesítő porokat, fogyasztó kapszulákat, felsorolni is nehéz, hogy mi mindent.

Volt időm kitapasztalni mi működik és mi nem. Mindazt amire rátaláltam az úton, megosztom veled.

Kb. 15 éve kezdtem el ezt az életmódot. Eleinte csak a kilóim csökkentése érdekelt. Voltak „visszeséseim” és kudarcaim. Aztán rájöttem, hogy csak akkor lehet fennartható egy életmód, ha finomakat lehet enni és nem kell korlátozásként tekinteni a táplálkozásra, hanem igazán élvezetessé teszem.

Szép lassan kikísérleteztem, hogy hogyan lehet elkészíteni szinte mindent keto változatban. Ráadásul úgy, hogy minden alapanyag beszerezhető a receptjeimhez normál hyper-marketekben és átlagos piacokon. Tehát zöldségeket, húsokat, tejtermékeket, zsírokat, olajokat és magliszteket használok, azaz kizárólag természetes összetevőket.

Most már nem diétaként hanem étrendként tudok tekinteni a rendszeremre.  Jól érzem magam a bőrömben. A kenyerek, tészták és pizzák utáni sóvárgásom teljesen elmúlt, hiszen elképesztően finom alternatíváik lettek az én keto változataim. 

A gyakorlati tapasztalatok mellett nagyon érdekelt az elmélet is. Tudom, sokan vannak, akiket az eredmény érdekel, az elméletet inkább meghagyják a kutatóknak, de én nem ilyen vagyok. Valahogy mindennek tudni akartam a miértjét is. Az üzleti világban dolgoztam, mellette képeztem magam folyamatosan a táplálkozással kapcsolatos területeken, majd végül nemzetközi képzésben megszereztem a Keto táplálkozási tanácsadó és a Professzionális táplálkozási szakértő képesítéseket.

A programjaimon már többszázan résztvettek, de aktívan kommunikálok a különböző social média platformokon a követőimmel is. Látom kinél mi hozza meg az áttörést. Téged is érdekel másoknak mi hozta meg a sikert? Akkor gyere.