A ketózis előnyei

A táplálkozási ketózisanak számos megállapított és lehetséges előnye is van.

Étvágyszabályozás

Az első dolog, amit az emberek észrevesznek, amikor ketózisba kerülnek, hogy ritkábban éhesek. A kutatások azt mutatják, hogy a ketózis elnyomja az étvágyat.

Fogyás

Sokan természetes módon kevesebbet esznek, ha korlátozzák a szénhidrátbevitelüket miközben annyi zsírt és fehérjét esznek, amennyi a jóllakottság érzésükhöz szükséges. Mivel a ketogén diéta elnyomja az étvágyat, csökkenti az inzulin szintet és fokozza a zsírégetést (lipolízist), nem meglepő, hogy a ketogén étrendet alkalmazók könnyebben és gyorsabban fogynak, mint a más diétát használók.

Megnövekedett fizikai teljesímény

A ketózis rendkívül hosszantartó üzemanyagellátást biztosíthat a tartós edzés során a hobbi sportolók és a magas szinten sportolók számára is.

Jobb mentális teljesítmény

A tartósan ketózisban lévő, ketogén étrendet alkalmazó személyek tisztább gondolkodásról, jobb mentális terhelhetőségről, kiegyensúlyozottabb munkahelyi teljesítményről számolnak be.

boldog nő ketózisban

Számos tapasztalat és izgalmas kutatás számol be javuló migrénről, eredményekről a PCOS és a 2-es típusú cukorbetegség terápia esetén, de ezekről inkább kérdezd a kezelőorvosodat.

Folytasd itt az olvasást >>>>

Legfrisseb BLOG bejegyzések