ketogén nassolni valók 1

Ketogén diétában is nassolunk néha

A dietetikusok „kis étkezésnek” nevezik, de azért ez mégis nassolás, vagyis snack. Alapvetően nincs rá szükség. Sőt sokkal jobban teszed, ha csak akkor eszel, amikor valóban éhes vagy. De néha szeretnénk valami finomságot pusztán az élvezet kedvéért. Ketogén hedonistaként én végképp nem foglak elítélni ezért. Viszont ha már nassolsz, tedd azt ketogén módon.

Készülj fel előre

A fenti képen láthatod azokat az ételeket, amiket javaslom, hogy mindig tarts otthon. A sajtokat, sonkát és a kolbász féléket érdemes felszeletelve, dobozolva tartani. Tojásból legyen keményre főzve pár darab, ami nagyon sokáig eláll így. Amikor kedved támad hozzá, nem kell időt töltened a főzéssel, elég megpucolni és már eheted is. 

A dió félék és különböző magok zacskóban vagy üvegekben szintén jó szolgálatot tesznek. mindig úgy edd, hogy előre döntsd el, mekkora mennyiség, amit engedélyezel magadnak, azt tedd ki külön tálkába és onnan fogyaszd, különben könnyen elszaladhat a paripa és azon kapod magad, hogy befaltad az egészet.

keto nasik 2

Zöldség mártogatósok

Picit több előkészületet igényelnek a zöldség mártogatósok, mivel a tisztítás és az aprítás, esetleg a szószok előkészítése több időt esz igénybe. Ugyanakkor vendégség vagy film nézés esetén tökéletes megoldás lehet. A gyökérzöldségek, mint pl. a sárgarépa magasabb szénhidrát tartalmú, szóval óvatosan bánj vele, azonban tuti, hogy még anyukád konyhájában is megtalálható, szóval ropi meg chips helyett életmentő lehet egy váratlan látogatás idején.

Malac chips és társai

A magyar gasztronómia régi kedvence a tepertő (bizonyos helyeken a töpörtyű). Én ezt hívom malac chipsnek. Szinte bármelyik piacon vagy élelmiszer boltban hozzá tudsz jutni, nulla szénhidrát tartalma van és hűtés nélkül is jól eltartható. (Mondjuk akkor nem, ha te is rászoksz, mint én és folyton elfogy.)

De használhatsz liba-, kacsa-, vagy csirketepertőt is, ezekre ugyanaz igaz. Csak a fantáziád és az ízlésed szab határt. 

Nagyobb hypermarketek és néhány kisebb élelmiszerbolt is tart már különböző ízesítésű malac pörcöt. Ezek kicsit az extrudált puffancsokra hasonlítanak ízben és állagban. Viszont szintén nem tartalmaznak szénhidrátot. Én kevésbé szeretem, de próbáld ki, lehet hogy a te ízlésed más.

A szárított marhahús – eredeti nevén a beef jerky – az USA kedvence, de már van több magyar gyártó is, aki foglalkozik vele. Érdemes megkóstolni, de figyelj rá, hogy több olyan változat létezik, amit barna cukorral vagy mézzel készítenek. Azokat kerüld el a ketogén diétában.

képek forrása: www.dietdoctor.com

Olvasd el a tudnivalókat az ételekről is:  Alacsony szénhidráttartalmú ételek ketogén diétához